
REST-SHEPHERDS PIE
Fyllning:
300 g vitkål i bitar
1 tärnad morot
1 stort skalat och tärnat äpple
6 strimlade soltorkade tomater (sådana som INTE ligger i olja)
5 dl färdig sojafärsbaserad röra (eller 2½ dl torr sojafärs + lika mycket vatten)
2 msk hackad rödlök
1-2 msk senap
3 msk färsk hackad timjan (klipp med sax, det är absolut enklast)
1 msk grönsaksfond
Fräs vitkål och morot i olja tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt äpplet och fräs vidare en stund. (Om du använder torr sojafärs + vatten: tillsätt detta och låt puttra ihop sig i 5 min). Blanda ner soltorkade tomater, sojafärs, rödlök, senap, timjan och grönsaksfond. Låt få ett uppkok och ta sedan från värmen. Bred ut fyllningen i en smord ugnssäker form.
Potatismostäcke:
1 kg potatis, skalad och skuren i bitar
2-3 dl sojamjölk
1 msk margarin
1 krm riven muskotnöt
1 krm vitpeppar
salt efter behag
(sojaost av hårdosttyp)
Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet. Mosa potatisen tillsammans med margarin och kryddor. Bred moset över fyllningen. Riv eventuellt lite sojaost över. In i ugnen, 225 grader, i ca 40 min eller tills moset börjar få lite färg. Servera med sallad.
supergod maträtt! lagade denna i lördags, min mor och far åt till och med med god aptit (och de är INTE veganer) :) tack för alla härliga recept du delar med dig!
SvaraRaderaMvh Malin Bobacka
Åh, tack Malin, vad kul att receptet uppskattades! Det är så roligt när ni som läser bloggen lämnar ett litet avtryck och talar om vad ni tycker om maten:-). Kram
SvaraRadera