
GLUTENFRIA ÄPPELMOSBULLAR 50 g jäst
4 dl vatten eller sojamjölk
½ dl vit sirap
2 tsk krossad kardemumma
2 msk linfrön
1 msk psyllum (mald version)
½ dl mjölkfritt margarin
1 dl pofiber
400 g glutenfri grov mix (Semper)
Äppelmos och ev. malen kanel till fyllning
Blanda allt utom mjölmixen i en stor gryta eller degbunke. Tillsätt mjölmixen och knåda till en deg som inte kladdar alltför mycket. Låt jäsa under lock (eller handduk) i minst 30 min. Knåda igenom degen. Dela degen i 20 bitar. Platta ut varje bit till en cm-tunn platta, och lägg på ½-1 msk äppelmos och ev. en dutt malen kanel. Vik ihop hörnen så att moset täcks. Tryck till. Lägg i bakformar på plåt och låt jäsa under bakduk i 45 min. Pensla ev. med sojamjölk och strö pärlsocker över. Grädda i 6-8 min, 250 grader, mitt i ugnen. Låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar