
KRYDDIGT LÖK- OCH INGEFÄRSRIS 1 gul hackad lök
3 hackade vitlöksklyftor
1½-2 cm ingefära
5 hela gröna kardemummakapslar
3 kryddnejlikor
1 lagerblad
1 msk oskalat sesamfrö
1 tsk spiskummin (malen, hade tyvärr ingen hel)
½ finriven morot
5 dl basmatiris
ca 8 dl vatten
Rosta kryddorna och sesamfröna. Kör lök, vitlök och ingefära i mixer till en fin puré och rör ner den i kryddblandningen. Låt puttra ihop sig i några minuter. Tillsätt ris, finriven morot och vatten. Låt koka upp och sjud sedan under lock i 15-20 min. Låt stå i 5 min innan servering.
TOMATCURRYSÅS
1 stor hackad kvisttomat
½ msk currypulver
1 msk woksås
½ tsk sesamolja
Rosta currypulvret en stund. Tillsätt tomaten och lite vatten samt woksåsen. Låt sjuda under lock tills tomaten är mosig och såsen hyfsat tjock. Tillsätt sesamoljan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar