Det här åt vi till middag idag! Enkelt och snabbt. Nu i september finns det dessutom svenskodlad färsk majs. Vi passar på att frossa, för det är sjukt mycket godare med färsk majs än fryst eller konserverad. Allra godast är det nog att grilla kolvarna utan att man först tar bort täckbladen. Funkar bra i ugn, 225 grader i kanske 20 min eller tills bladen börjar mörkna. Det hade jag inte tid med idag, så de skalade kolvarna fick sjuda i ca 8 min på spisen.
ENKEL PASTASALLAD MED SOLTORKAD TOMAT, SENAP OCH AVOCADO
300 g pasta av valfri sort (glutenfri vid glutenintolerans)
1 msk grov, stark och söt senap (Slotts Gästabudssenap använde jag idag)
1 avocado i bitar
5 soltorkade tomater i olja, strimlade
rapsolja
Koka pastan och spola den kall i ett durkslag. Blanda ner senap, avocado, tomater och olja efter behag. Klart att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar