torsdag 26 augusti 2010

Quinoasallad med ajvar reilish

Dagens middag! Serverades tillsammans med stekt portabellosvamp och en wok av vitkål, spiskummin, citronsaft och honung samt morotsstavar. Dock inte från det egna landet, eftersom vi inte har orkat ta fram spaden för att gräva upp dem. Översta jordlagret är fin mulljord medan resterande del består av rätt styv lera. Hyfsat svårt att dra upp morötterna för hand! De går av... Den som tål gluten kan med fördel ersätta hälften av quinoan med grov bulgur.

QUINOASALLAD MED AJVAR REILISH
1 dl svart quinoa
½ dl amaranth
1½ dl gul quinoa (eller bulgur för den som tål gluten)
1 finhackad vitlöksklyfta
8 hackade cocktailtomater
10 cm fintärnad gurka
3 msk ajvar reilish
1 msk hackad gräslök
ev. kallpressad rapsolja
ev. solrosfrön

Koka quinoan och amaranthen i ca dubbla mängden vatten i 20-30 min eller tills grynen har mjuknat. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Låt svalna något innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar