torsdag 19 augusti 2010

Knaprig panpizzadeg

Här kommer ett icke-glutenfritt recept på panpizzadeg. Enligt mannen blev det väldigt god pizzabotten av den; jag kladdade på en blandning av tomatpuré och Heinz chilisås, och toppade med skivad svamp, lök, squash, tomat och vanlig ost (eftersom mannen äter det). Fungerar utmärkt att frysa också (i gräddad version alltså), och i crisp-pannan i nya mikron blir det dessutom "ickedegigt" när man värmer.

KNAPRIG PANPIZZADEG, 1 plåt/långpanna
3 dl vetemjöl
3 dl durumvete
15 g jäst
2 msk olivolja
½ tsk salt
vatten till lagom konsistens

Blanda ingredienserna med så mycket vatten att det blir en fast och smidig deg. Knåda så länge som bebis tillåter, d.v.s. i ca 10 min. Låt jäsa i ca 2 timmar, eller tills du har tid att baka ut degen. Knåda igenom den och kavla ut till en platta, lika stor som en ugnsplåt eller långpanna (plattan bör vara 1-2 cm tjock). Lägg på bakplåtspapper på plåten/långpannan. Bred på fyllning. In i ugnen, 225 grader, 20-30 min. Om du har en baksten (det har jag): dra över pappret på stenen, så blir pizzabottnen ännu knaprigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar