CRISP 'N FUSK (PANKOPANERAD TOFU)
400 g fast tofu, skuren i centimetertjocka skivor
½ dl majsstärkelse
½ dl kikärtsmjöl
1 msk japansk soja
1 msk rapsolja
1 tsk torkad dill
½ tsk algsalt (eller smulade alger, kan uteslutas)
ca 1 dl vatten
pankoströbröd till panering (gick nog åt 2 dl)
rapsolja till stekning
Blanda majsstärkelse, kikärtsmjöl, dill, algsalt, soja, den mindre mängden rapsolja och vatten till en smet. Häll upp pankoströbrödet på en tallrik. Torka av tofuskivorna. Doppa dem först i smet, sedan i pankoströbröd, och stek bums i rikligt med rapsolja på medelstark värme i stekpanna, ett par minuter på varje sida. Servera med valfria tillbehör; här hade vi klyftpotatis och:
REMOULADISHRÖRA
1/4 fint tärnat äpple
2 msk finhackad purjolök
1 msk finhackad citronfermenterad blomkål (det har man kanske inte hemma till dagligdags, går utmärkt med något annat syrligt, t.ex. kapris, bostongurka, smörgåsgurka eller liknande)
1 msk grovstark senap
1 msk rapsolja
Rör ihop alltsammans och servera till. Funkar även fint att servera crisp 'n fusk med t.ex. pommes strips och röran, potatismos och finrivna morötter, eller som burgare i bröd.
Nötfri, mjölkfri, äggfri, vegansk. Innehåller soja (i tofun, kan möjligen bytas mot fast kokt polenta som fått svalna och sedan skärs i skivor, byt japansk soja mot coconut aminos/kokossoja eller buljong), baljväxter (kikärtsmjöl + soja, byt tofu + soja enligt ovan, använd rismjöl istället för kikärtsmjöl) och gluten/vete (pankoströbröd, byt mot polenta för glutenfri version och kolla sojan så att den är glutenfri/vetefri).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar