GLUTENFRIA SEGA SURDEGSPINNAR, 16 st
1 sats surdeg (ca 170 g)
180 g fullkornsrismjöl
50 g fullkornsmajsmjöl
50 g tapiocastärkelse
6 g fiberhusk
1 tsk torkad timjan
1 tsk lökpulver
salt efter behag
260 g kallt vatten
Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt surdeg och vatten och rör ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca 12 timmar i rumstemperatur. Kavla ut degen till en platta, ca 16 cm lång, 10 cm bred och 1 cm tjock (ELLER dela degen i 16 bitar och rulla ut varje bit till en fingertjock längd, ca 10 cm lång). Skär i 16 bitar och rulla till dem lite så att de får lite snyggare form. Lägg på plåt. Grädda, 10-15 min, 225 grader med varmluft.
Brödpinnarna är glutenfria, vetefria, mjölkfria, äggfria, nötfria, fröfria, sojafria, vegan. Byt majsmjöl mot mer rismjöl eller annat glutenfritt mjöl vid majsallergi. Tapiocastärkelsen kan bytas mot potatismjöl, majsstärkelse eller klibbrismjöl vid tapiocaallergi. Rismjöl kan bytas mot t.ex. majsmjöl, hirsmjöl, durramjöl eller bovetemjöl vid risallergi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar