Den här rätten har blivit en av mina absoluta favoriter när det gäller pasta. I all sin enkelhet är det en toppenrätt, som går snabbt att laga och går att variera och man så önskar. Jag använder oftast glutenfri pasta gjort på antingen majs och ris, majs, ris och quinoa eller bara majs, men den fungerar säkert jättebra även med baljväxtbaserad pasta (som jag inte kan äta eftersom jag ammar en baljväxtallergiker). Ibland har jag gjort rätten helt utan pasta, med bara broccoli, vitlöksolja och näringsjäst - det är också supergott. Basreceptet följer nedan, på bilden har jag lagt till wakamealger (köps i asiatiska butiker på sushi-hyllan om de har en sådan) och lökpulver. Godast blir det om man använder färsk broccoli, men det fungerar även finfint med fryst.
BROCCOLIPASTA MED VITLÖKSOLJA, 1 port
100 g glutenfri pasta
200 g broccolibuketter, om du använder färsk - skala stammen och skär i bitar!
1 tsk vitlöksolja
2 msk näringsjäst (går att utesluta)
valfritt: wakamealger, ca 1 msk torra små flagor
valfritt: 1 tsk lökpulver
salt och peppar efter behag
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När det återstår ca 3 minuter, lägg i broccolin och algerna och koka färdigt. Låt rinna av. Tillsätt vitlöksolja, näringsjäst och kryddor efter behag. Servera bums med eller utan ketchup och sriachasås. Mums!
Allergivänlig rätt som är mjölkfri, äggfri, glutenfri, sojafri (om du använder sojafri pasta), nötfri, fröfri, vegan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar