fredag 8 november 2013

Libabrödchips i två varianter

Ibland är det enklaste det som uppskattas mest. Av ren lathet bjöd jag därför på det här som sopptillbehör, istället för att själv baka bröd. Ur frysen plockade jag fram en påse libabröd (stora sega vetetunnbröd/pitabröd, finns i orientaliska butiker och välsorterade livsmedelsaffärer), och voila! Succeén var ett faktum. Bröden passar även bra på en buffé eller som snacks, gärna med dip till. Smaksättningen kan du förstås variera efter eget huvud! Kanske använda rivet citronskal + kokos + svartpeppar, dill + näringsjäst + chili, pulver av torkad svamp + rosmarin, salvia + krossade enbär...

LIBABRÖDCHIPS
libabröd
rapsolja, gärna kallpressad
salt (jag använde natriumreducerat, men den som vill kan gärna använda flingsalt)
vitlökspulver
Smaksättning 1: paprikapulver + oregano (bild till vänster)
Smaksättning 2: oskalade sesamfrön + timjan (bild högst upp)

Dela varje brödkaka i fyra eller åtta delar (enklast med sax) och lägg på plåtar. Pensla varje del med olja. Strö salt och vitlökspulver samt valfri smaksättning över. In i ugnen, 200 grader med varmluft eller 225 grader utan, i 5-10 min. Passa noga så att det inte blir bränt! Låt svalna lite eller kallna helt innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar