fredag 26 augusti 2011

Morots- och potatisvåfflor med extra protein

Idag är mannen min stora hjälte! Han har gjort rent kylskåpet, frysen samt bakom och under schabraket, som inte är i sin bästa form, dessvärre. 4 timmars jobb från start till mål. Skönt att jag slapp - och istället kunde ägna mig åt att analysera mina försöksdata. Lite halvkaos i köket vid middagsdags, så jag flyttade ut matlagningen till balkongen. Det fick bli våfflor, dock i något nyttigare tappning än de som serveras med grädde och sylt. Pysen gillar nämligen våfflor, men är inte så förtjust i grönsaker. Så, jag slängde ner både morot och potatis i smeten, och dessutom en del proteinpulver för att bättra på näringsvärdet lite. Receptet nedan räckte gott och väl till man, pys och frys. Alltid bra att ha lite våfflor på lut till akut hungrig son.

MOROTS- OCH POTATISVÅFFLOR MED EXTRA PROTEIN
4 dl vetemjöl
1 dl sojaproteinpulver (Pro 92, innehåller dock lite sötningsmedel och vaniljarom, så om du använder en annan sort, tillsätt även 1 tsk vaniljsocker till smeten)
1 tsk bakpulver
7½ dl sojamjölk
1½ dl rapsolja
2 finrivna morötter
2 stora finrivna potatisar

Blanda mjöl, proteinpulver, bakpulver och sojamjölk till en jämn smet (om du inte har proteinpulver, ta lite mer mjöl istället). Rör ner olja, morötter och potatis. Tillsätt eventuellt lite mer vätska om smeten blir för tjock. Grädda till gyllenbruna våfflor, ca 3/4 dl smet per lagg. Våffeljärnet kan behöva smörjas med mjölkfritt margarin innan första laggen och sedan lite då och då, även om det har non-stickbeläggning. Servera med vitkålssallad blandad med lingonsylt, äppelmos eller "fruktbägare" för de yngre familjemedlemmarna.

2 kommentarer:

  1. Supergott! Hade lite fajitaskryddade veggobitar kvar och gjorde tzatziki till det, det blev en riktig favorit hos 12-årige sonen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK för återkopplingen! Det är alltid roligt att höra vad andra tycker om mina recept, och när de uppskattas blir jag peppad att fortsätta blogga och uppfinna nya saker:-).

      Radera