
BANAN- OCH KOKOSBRÖD MED NYPON, LIME OCH KANEL
50 g jäst
2½ dl kokosmjölk
2½ dl vatten
½ dl nyponskalsmjöl
1 stor mosad banan
rivet skal av en lime
3-4 dl havregryn
9-11 dl vetemjöl
1 dl rapsolja
Knåda ihop alltsammans till en smidig deg som inte kladdar. Jäs under lock eller bakduk så lång tid du har tid med - min deg jäste i 2-3 timmar. Häll ut degen på bakbordet och knåda den litegrann. Kavla eller platta ut till en rektangel. Rulla ihop från långsidan till en limpa. Lägg den med skarven neråt på bakplåtspapprad plåt och låt jäsa utan bakduk i 30-40 min. Grädda längst ner i ugnen, 200 grader, i ca 30 min. När brödet låter ihåligt om man knackar på undersidan av limpan är det klart. Låt svalna på galler eller träskärbräda.
Hur smakade detta bröd?
SvaraRaderaDet var helt OK tyckte vi, fast definitivt inte som någonting du kan hitta i en vanlig affär. Kokosmjölk är ganska sött i sig, liksom banan, förstås, och lime och nyponmjöl är lite syrliga. Jag skulle nog ha haft i mer lime om jag bakade brödet igen.
Radera