fredag 24 juni 2011

Vegansk västkustsallad

Glad midsommar! Vi har firat så där lite lagom, med dans runt midsommarstången och picnic i gröngräset vid Stabby Prästgård, ett litet fint ställe inte så långt från där vi bor. Pysen tyckte nog att det var roligast att dricka "MER" (med jordgubbssmak, förstås) med sugrör. Ikväll blir det midsommarmiddag, dock utan några mängder av jordgubbar. Vi satsar på kvalitet istället och mumsar i oss totalt åtta små hemodlade gubbar istället för de köpta:-). Mannens västkustsallad kommer förstås att stå på bordet, tillsammans med färskpotatis, hummus, hemodlad gräslök, morotsstavar, gurka, sallat, körsbärstomater, färskkokta rödbetor och vitkål. Mums! Här är receptet på västkustsalladen - som jag dock hoppar. Majonnäsröror hör definitivt inte till favoriterna (inte vegansk glutenfri sojakorv heller, det testade jag igår, och fy f-n vad det var otäckt! Men Pysen tyckte att det var gott!)

VEGANSK VÄSTKUSTSALLAD
1 dl finhackat sojaprotein (blötlagt och sedan hackat)
1 liten mycket finhackad rödlök
5 msk veganmajonnäs (Coop's lättmajonnäs)
2 msk soygurt naturell (Carlshamns)
½ burk (ca 50 g) svart tångkaviar
2 tsk rivet skal av citron
saft av ½ citron
1 tsk torkad dill (eller 2 msk färsk finhackad)

Blanda samman alltsammans till en kladdig röra. Låt gärna dra i kylen i några timmar före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar