
VEGANISERAD AUBERGINEGRATÄNG
2 gula lökar i skivor
4 små skivade vitlöksklyftor
1 hackad stjälk selleri
1 finhackad morot
1 finhackat 'Royal Gala'-äpple
400 g krossade tomater
3 msk balsamvinäger
2 msk tomatpuré
1 krm kanel
1 krm malda nejlikor
1 krm muskotnöt
peppar
3 små längdskivade auberginer
ca 1½ dl kikärtsmjöl
2½ dl vegansk ostsås (gjord på pulver, hälften vatten, hälften sojamjölk)
2 msk hackad persilja
Fräs lök och vitlök en stund. Tillsätt selleri, morot och äpple och fräs en stund till. Blanda ner tomater, vinäger, tomatpuré, kanel, kryddnejlikor, muskotnöt och peppar och sjud under lock i 20-30 min. Vänd aubergineskivorna i kikärtsmjölet. Gör ostsåsen och blanda i persiljan mot slutet. Varva tomatsås, ostsås och aubergine i en ugnssäker form; första lagret ska vara tomatsås, sista ostsås. In i ugnen, 175-200 grader i 45-60 min. Servera med bröd och någon god sallad, gärna med bönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar