PUMPAMASSA (liten sats)
1 dl pumpafrön
1 dl pumpafrön
1 msk farinsocker
lite vatten
Mixa pumpafrön och socker till mjöl. Blanda med så mycket vatten att det hela får konsistens som mandelmassa ungefär.
NÄSTAN NYTTIGA GLUTENFRIA SEMLOR MED PUMPAMASSA
15 g jäst
2 msk linfrön
1½ msk psyllum (Finax)
2 tsk fiberhusk
½ dl pofiber
1 finriven morot
2 msk äppelmos
1 msk mjölkfritt margarin
1 tsk stött kardemumma
ca 4 dl glutenfri grov mix (Semper)
ca 3 dl vatten
pumpamassa
Soyatoo-grädde
Blanda samman alltihop till en kletig deg. Låt jäsa i minst 1 timme, gärna längre. Forma runda bullar och lägg på papprad plåt. Låt jäsa 45 min till under bakduk. Grädda, 225 grader i 10-15 min. Låt svalna under bakduk.
Montering: Skär ett lock av önskat antal bullar. Gröp ur lite av bottendelen och blanda med "lagom mycket" pumpamassa. Lägg tillbaks röran i den urgröpta bullen. Sputa Soyatoo-grädde över. Lägg tillbaks "locket" och pudra eventuellt lite florsocker över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar