KINESISK FÄRSSÅS
2 finhackade gula lökar
300 g skivade champinjoner
1 finhackad stjälk selleri
3 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk finhackad ingefära
1 msk inlagd rättika
1½ dl fin sojafärs
1½-2 dl vatten
1 msk svart risvinäger
½ msk kinesisk soja
200 g squash i halvmånar
1 krm vitpeppar
1 tsk sesamolja
Fräs löken tills den får lite färg. Tillsätt svamp, selleri, vilök och ingefära och fräs i några minuter till så att mycket av vätskan försvinner (här avbröt jag för att åka till sjukhuset). Tillsätt sojafärs, vatten, vinäger och soja och puttra i 10-15 min. Blanda ner squashen och sjud tills den har mjuknat. Smaka av med vitpeppar och sesamolja. Klart att servera, gärna med nudlar och kanske lite finhackad gräslök eller purjolök på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar