FRÖIGA JORDNÖTSBIFFAR, ca 15 st
1½ dl jordnötter
1 dl solrosfrön
½ dl kokosflingor
1 liten gul lök
4 soltorkade tomater (ej i olja)
ca 150 g vitt matbröd (ev. glutenfritt)
örtagårdskrydda
grovkornig senap
ströbröd (ev. glutenfritt)
Mixa nötter och frön tillsammans med lök, tomater och bröd till en smet. Smaka av med örtagårdskrydda. Forma till biffar. Kladda på rejält med senap på varje biff och vänd i ströbröd. Lägg i smord ugnsform och grädda i mitten av ugnen, 225 grader i 25 min. Vänd biffarna i halvtid. Går även bra att steka på spisen, om man orkar och hinner...
POTATIS- OCH PALSTERNACKSMOS
3 palsternackor (ganska stora) i bitar
400 g potatis
1-1½ dl naturell soygurt (Carlshamns tycker jag är bäst)
vitpeppar
Koka palsternackor och potatis mjuka. Häll av vattnet. Mosa med soygurt och smaka av med vitpeppar (och salt om man vill ha det).
ÄPPELSÅS
2 dl kantarellfond eller grönsaksfond (utspädd mängd)
1 msk maizena
1 rivet äpple
1 msk balsamvinäger
Koka upp fonden med maizena. Sjud tills det blir tjockt. Blanda ner äpple och balsamvinäger. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar