måndag 29 november 2010

Pastagratäng med ädelostsås

Svärföräldrar på besök igår - det är alltid svårt att komma på vad man ska bjuda dem på, eftersom de inte är så förtjusta i asiatisk mat, och just asiatisk mat är det jag är bäst på att lyckas hyfsat med. Igår fick det bli pastagratäng av rester från helgens kalas. Uppskattades. Om man använder glutenfri pasta istället för vanlig blir den dessutom glutenfri.

PASTAGRATÄNG MED ÄDELOSTSÅS, 1 stor form
500 g pasta
400 g broccoli i buketter och stjälken i bitar
2 strimlade gula paprikor
olja
svartpeppar
3 msk veganskt ostsåspulver
3 dl vatten
100 g tofuline färskost med ädelostsmak
ev. riven vegansk hårdost

Koka pastan och låt rinna av. Lägg i ugnsfast form. Fräs broccoli och paprika i olja tills broccolin är mjuk. Smaka av med svartpeppar och lägg den ovanpå pastan. Blanda ostsåspulvret med vattnet och låt sjuda tills såsen blir tjock. Tillsätt tofuline-osten och lite mer vatten om såsen blir för tjock. Häll den över broccoliröran. Strö över riven veganost. In i ugnen, 200 grader i 30 min. Servera med sallad och hårt eller mjukt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar