Mannen är på grabbhelg, jag får hantera bebis och matlagning bäst jag kan. Det blir med andra ord ganska enkel mat för närvarande - med en unge på armen, i bärsjal eller otåligt väntande på en stol bredvid finns inte så många andra alternativ. Gott blev det dock ändå, det jag åt igår kväll.
UGNSBAKADE GRÖNSAKER
2 små squash (från egen odling!)
½ skivad aubergine
1 rödlök, cm-tjocka skivor
1 tomat i halvor
6 tudelade färska champinjoner
1 gul paprika i breda strimlor
1 kvist rosmarin
1 kvist citrontimjan
svartpeppar
Hiva alltsammans i en ugnssäker form, och släng in i ugn, 225 grader, i 30 min.
UPPIFFAD ÄRTCREME
1 dl gröna ärter
1 liten finhackad vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
2 krm spiskummin
1 krm paprikapulver
några blad färsk basilika
Mixa med lite vatten till lagom konsistens.
KANELBAKAD SÖTPOTATIS
2 skalade små sötpotatisar i halvor
kanel
Lägg potatisen med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Dutta på lite kanel. Släng in i ugnen tillsammans med grönsakerna i ca 30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar