lördag 17 juli 2010

Tomatbulgur med majs

Ett recept, som enligt mannen var nödvändigt att komma ihåg, eftersom det var "lite ovanligt" i hans ögon. Själv tuggar jag på med glutenfritt - magen vill inte riktigt bli sams med mig...

TOMATBULGUR MED MAJS
1 finhackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 fint tärnade äpplen
olja
3½ dl bulgur
3 msk tomatpuré (Slotts delikatesskryddad idag)
2 msk senap
vatten
1 liten burk majs
½ dl hackad färsk citrontimjan

Fräs lök, vitlök och äpple i olja tills det blir mjukt men inte får färg. Tillsätt bulgur, tomatpuré och senap. Rör om och häll i vattnet. Låt koka upp och puttra tills bulguren är mjuk. Blanda ner majs och timjan. Klart!

Tips till serveringen: tofu/fetaost, svartpeppar, olivolja, krutonger, färsk gräslök
Strö över, i nämnd ordning, tofu (saltmarinerad - eller fetaost/salladsost för den som inte är vegan) i små bitar, peppar, olivolja, krutonger (tillverkas med fördel genom att steka små bitar av den överblivna foccacian från microbaket i olja till frasiga gyllene krutonger) och hackad färsk gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar