lördag 17 juli 2010

Råa morotsbiffar

Mitt första försök att göra något "raw" - i Uppsala är det alltför varmt för att laga vanlig mat (25-35 grader den senaste veckan - varje dag). Normalt sett är jag liksom lite skeptisk mot nya mattrender. GI, Atkins, raw foood, detox i all ära, men att vara veganmamma är väl tillräckligt krångligt som det är, i synnerhet om man ska uppfostra en liten veganbebis? Råkost är visserligen gott, men att BARA äta råa grejer? Jag skulle tröttna. Försökte råkostfasta en gång, fy tusan vad trist det var! Här är i alla fall några "biffar" som blev helt OK, även om senapen och ärterna gör att de inte är riktigt "raw" om man är "raw-fundamentalist". Ärterna, som man köper frysta, är nämligen förvällda väldigt hastigt innan de fryses in.

RÅA MOROTSBIFFAR, per portion
1 morot
3/4 dl gröna ärter (frysta)
½ msk Fyris starka senap

Mixa allt till en röra och forma till biffar. Smaskens! Om man är lat struntar man i formningen och äter röran som den är.

2 kommentarer:

 1. Hah, tja.. Jag förstår att råkost är besvärligare
  med en bebis i tanke, man vill såklart vara säker på att man gör allt rätt i kosten.
  Men det finns en massa härliga fruktmixar och sötkakor som man kan göra rått, och få den optimala näringen. Rena supermat för en unge :)

  Tycker det är kul att jag har hittat en veganmamma i alla fall :) Tänkt mycket på det där med veganmat och ungar på sistonde då jag har jobbat på förskola.
  Bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du hittat hit! Välkommen!!! För oss tog det rätt mycket tankemöda innan vi bestämde oss för att veganisera pysen. Inte helt självklart; vi vill att han ska få välja själv hur han vill göra med maten, men i nuläget är det ju vi som måste välja åt honom...

  SvaraRadera