Ibland, när man minst anar det, drabbas man av enorm matlagningsinspiration. Om man dessutom LYCKAS med det man lagar till, är det självklart ännu roligare. Det här åt vi igår - och det var jättegott, tyckte jag. Mini-Santosha ska få smaka ikväll - eller imorgon. Det blev några barnportioner till frysen... Men stekt aubergine är ingenting för små Pysar under ett år.
TOMAT-RIS-LINS-HIRS MED STEKT AUBERGINE
1½ hackad lök
2 hackade vitlökslyftor
1 tsk kummin
1 lagerblad
1 morot i tärningar
1 burk hela tomater
2 dl ris
2 dl röda linser
1 dl hirs
vatten
3 kvistar timjan
Skölj hirsen i hett vatten för att bli av med bitterämnena. Lägg allt i en gryta, koka upp och sjud under lock tills riset är mjukt. Fiska upp lagerbladet och timjankvistarna. Servera med haricot verts samt aubergineskivor, som stekts i lite olja och kryddats med svartpeppar, paprikapulver och örtsalt.
Babyanpassa: Om barnet är kräset, mixa och späd med lite extra vatten. Tillsätt dessutom lite kallpressad raps- eller linfröolja för omega-3-fettsyrornas skull och för att få upp energivärdet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar