NATURLIGT GLUTENFRI BAOZI-DEG FÖRSÖK TVÅ, 10 st
125 g fullkornsrismjöl
100 g fullkornsmajsmjöl
25 g solrosfröprotein
40 g tapoiocastärkelse
10 g pofiber
10 g fiberhusk
15 g kokossocker
5 g jäst
300 g vatten
Blanda alla torra ingredienser. Rör ner vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt den jäsa många timmar i rumstemperatur, eller kallt i upp till ett dygn. Knåda igenom och dela i 10 bitar. Platta ut varje del till en rund platta, ca 7 cm i diameter. Lägg en matsked fyllning på (jag valde i det här fallet ett enkelt fräs av hackad vitkål, salladskål och shitakesvamp som kryddats med kinesisk five-spices-krydda, lite socker, coconut aminos och vitpeppar, mest för att ha något att testa med). Nyp ihop kanterna till en boll och lägg med skarven neråt på en bit bakplåtspapper (eller i en bullform) som täcker bullen men inte mycket mer. Låt jäsa i 30 min eller mer. Ånga i 30 min. Servera ljumma.
Degen är naturligt glutenfri, nötfri, sojafri, äggfri, mjölkfri, vegansk. Solrosfröprotein kan lätt bytas mot annat naturligt glutenfritt mjöl (dock inte mandel-/nötmjöl, det beter sig helt annorlunda). Pofiber kan uteslutas - faktiskt vad jag tänkte göra nästa gång för att se om konsistensen förbättras. Tapiocastärkelse kan bytas mot annan stärkelse (t.ex. majs-) och såväl rismjöl som majsmjöl kan bytas mot andra glutenfria mjöler (dock inte mandel-/nötmjöl), välj dock inte asiatiskt rismjöl, som är alldeles för finmalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar