måndag 8 juli 2019

Tacotårta av rester

På temat "mat som kladdar mindre" och "rädda dina matrester" kommer här en receptskiss på tacotårta, eller snarare tortillatårta, som gick hem hos mina stora barn och som dessutom kladdade betydligt mindre än en vanlig tacomiddag med tusen små skålar. "Mamma, kom och ta kort!", utbrast 9-åringen, som tyckte att maten var väldigt snygg denna dag:-). Principen för fyllningen är lite "man tager vad man haver" + tacokrydda. Istället för fraiche kan man använda ost, men det hann jag inte riva denna gång. Och alla var glada och nöjda utan:-).

TACOTÅRTA AV RESTER, 4 port
Fyllning av vad som finns i kylskåpet. Jag använde en slatt sojafärssås, lite överbliven rest av veggokorvstroganoffsås (korven uppäten), kokt ris, majs och tacokrydda som jag stekte upp i olja
8 tortillabröd (välj glutenfria för glutenfri variant)
1 burk Oatly-fraiche (välj sojabaserad cream cheese för glutenfri)
1 tomat
tacokryda att strö på toppen
olja till formen

Förbered fyllningen. Smörj formen. Kladda fraiche i botten och lägg ett tortillabröd ovanpå. Varva sedan fyllning-tortillabröd-fraiche-tortillabröd-fyllning o.s.v. tills bröden är slut. Sista lagret ska vara bröd och ovanpå det fraiche. Dekorera med skivade tomater. Strö över lite tacokrydda. Gratinera i ugn, 200 grader, i 20 minuter. Servera med tacochips och sallad.

Allergivänligheten beror på fyllning och val av bröd. Går att göra glutenfri om du använder riven veggoost istället för fraiche och väljer glutenfria tortillabröd OCH tänker på vad fyllningen innehåller. Kan även göras sojafri om du gör en sojafri fyllning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar