torsdag 3 april 2014

Raw apelsinkolabollar

Jag förstår om ni är trötta på mina femtioelva variationer av raw-bollar med olika smaksättning, men dessa blev också SÅÅÅ BRA att jag vill spara receptet för egen räkning. Eftersom jag oftast mixar mina bollar på kvällen och använder en högljudd höghastighetsmixer, förenklade jag processen denna gång genom att använda mandelmjöl. Om man inte har det hemma går det utmärkt att använda samma mängd sötmandel, men det kommer att ta lite längre tid och låta lite mer när man mixar ihop bollarna. Smeten blir kladdig, men om du blöter händerna lite i vatten innan du rullar dem, och sedan när det börjar klibba, så går det fint att forma runda små bollar. Förvara i frysen och ät halvfrusna.

RAW APELSINKOLABOLLAR, en liten sats
30 g mandelmjöl eller sötmandel (motsvarar ½ dl hel sötmandel)
3 torkade, saftiga fikon (65 g)
½ tsk mesquitepulver
½ tsk lucumapulver
1 tsk finrivet apelsinskal

Lägg alla ingredienser i en mixer (INTE någon stavmixer dock, då får du mandelhack överallt om du inte har en hackinsats). Mixa till en slät och klibbig smet. Forma små bollar. Ställ i frysen i någon halvtimme - och förvara eventuella rester där - bollarna är godast halvfrusna.

2 kommentarer:

  1. Älskar sådanna här bollar, både enkelt och gott!

    http://bakasockerfritt.se/

    SvaraRadera
  2. Nötbollar av alla de slag är en favorit, är så lätt att ta med sig som mellanmål eller när man bara är sugen på något gott :) Variationerna är ju dessutom oändliga!

    http://miosagoland.blogg.se/

    SvaraRadera