onsdag 10 juli 2013

Glutenfri rödbönblondie

Av de röda bönorna som blev över när jag hade bakat bönbrownies gjorde jag den här kakan. Den blev riktigt bra! Lite smulig möjligen men annars saftig och söt, trots att kakan varken innehåller något fett eller något vanligt socker. Rena rama proteinbomben också genom tillsats av proteinpulver och kokosfibermjöl. Fast... Mitt proteinpulver innehåller sötningsmedel och det är kanske inte så hälsosamt enligt somliga. Hur som helst, här kommer receptet!

GLUTENFRI RÖDBÖNBLONDIE
5 dl kokta röda bönor (adukibönor)
8 urkärnade färska dadlar
ca 3 dl vatten
1 dl sojaproteinpulver (Pro 92)
1 dl kokosfibermjöl
1 msk mesquitepulver
1 tsk stött kardemumma
1 tsk malen kanel
1 tsk fiberhusk

Mixa bönor och dadlar med vattnet så att det blir ett slätt mos. Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda ihop till en fuktig massa (görs enklast med händerna) och tryck ut den i en liten gratängform. Grädda i mitten av ugnen, 175-200 grader i 15-20 min. Låt svalna under bakduk och skär sedan i bitar. Kakan är god som den är men blir extra lyxig med lite vispad veggogrädde till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar