tisdag 20 november 2012

Mangosalsa-sallad-sås

OJ! Vad ska jag kalla detta??? En blandning mellan sås och sallad. Till slut föll valet på salsa-sallad-sås, men jag är inte alls säker på att det är just - salsa. Gott var det i alla fall, och inte särskilt likt mina vanliga recept. Vi hade salsa-sallad-såsen som tillbehör till miniburgare (testade Anammas nya vegopuckar), senapsrostad kålrot, pommes, rostad svamp och paprika m.m. Passar nog annars bra till grillrätter, tacos/tortillas, eller som en del av ett salladsbord. Och detta är för övrigt det 300:de inlägget på bloggen, vilket betyder att det finns ungefär lika många recept!

MANGOSALSA-SALLAD-SÅS
½ finhackad gul lök
½ grovriven morot
3 små hackade tomater
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 msk finhackad inlagd gurka
1 tsk honung eller råsocker, lönnsirap eller vanlig sirap
2 krm svartpeppar
1 tärnad mango
15 cm tärnad gurka

Börja med att fräsa lök och morot en stund så att det nästan blir mjukt. Tillsätt tomaterna. Låt puttra under lock tills tomaterna är sönderkokta och mosiga. Om det blir mycket vätska, koka på lite starkare värme utan lock under omrörning (så att det inte fastnar) tills vätskan kokat in nästan helt. Rör ner vitlök, inlagd gurka, honung (OK, jag vet att inte alla veganer äter honung, men jag gör det, och tänker fortsätta med det eftersom jag månar om den biologiska mångfalden och vill ha bra pollinering av äpplen, päron, jordgubbar, raps m.m. Dessutom gillar bina socker lika bra som honung.) och svartpeppar. Låt svalna. Blanda sedan med mango och gurka och servera ljummen.

1 kommentar:

  1. Hehe. Ja tänk om du föder.... Blir 2 tårtor på samma dag ;).

    De där bullarna var inte alls dumma. Mandelmassa var rätt. Min Anders sa att de var farligt goda. För goda. Det är ett bra betyg.

    Hoppas det går bra med tårtbaket.
    Massa kramar.

    SvaraRadera