torsdag 8 november 2012

Chorizogryta till pasta

Det händer ganska sällan att jag publicerar recept där jag använder mig av någon sorts färdigkryddade veganska hel- eller halvfabrikat. Dels är det ganska svårt att få tag på produkterna (jag vet, det går att beställa på postorder, men det är ingenting som finns i kvartersbutiken direkt), dels tycker jag att det är lite "fusk" att utgå från någonting som är nästintill färdigt och ger tillräckligt med smak som det är. Så det här får väl utgöra ett undantag. Om du är glutenintolerant får du välja någon annan sorts veggokorv - fast det finns väldigt få veganska vetefria. De flesta är baserade på veteprotein, så även den "Chorizo Bratwurst" som jag använde i det här receptet.

CHORIZOGRYTA TILL PASTA
1 hackad gul lök
olja
3 tärnade potatisar
150 g vegansk chorizo-korv i tunna skivor
1 strimlad röd paprika
400 g krossade tomater
2 msk senap
2 msk Heniz chilisås (tomatbaserad)

Fräs löken i rätt mycket olja i en stekpanna, så att löken får lite färg. Tillsätt potatisen och stek vidare tills potatisen är nästan mjuk. Blanda i chorizon. Fräs tills den blir lite brynt. Ner med paprikan och stek under omrörning i några minuter. Blanda ner tomatkross, senap och chilisås och låt det hela puttra ihop sig i kanske 5 min. Servera med pasta. Eller med ris, för den delen. Det fungerar säkert minst lika bra.

Psssst! Nu har jag lagt upp en sida om ekologisk respektive konventionell mat om du är intresserad. Hittas i fliksystemet i den övre menyn. 

4 kommentarer:

 1. Jag tycker också att det är fusk egentligen, men brukar ändå blogga om sådana produkter för att visa folk att det faktiskt är enkelt att äta veganskt. Ja, om en bor i Stockholm i alla fall, och faktiskt har en del vegansk färdigmat i butiken :)

  SvaraRadera
 2. Vet att det är enklare att få tag på grejerna i Stockholm, men som "landsortsbo" är det postorder som gäller. Jag la upp mina favoritlänkar här till höger (under "specialvaror") för den som är intresserad:-). Men när jag ÄR i Stockholm, vilket förstås händer, brukar jag utrusta mig med kylväska och hoppas att tåget till Örebro inte är alltför försenat. Sedan shoppar jag loss på Hua Xia Supermarket (som ligger centralt, Herkulesgatan) och kommer hem med massor av köttsubstitut, kryddor och tofu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, tack för tipset om Hua Xia, har faktiskt inte varit där :)

   Radera