fredag 16 november 2012

Busenkla äppelpajen

Det här är ett så enkelt recept att jag nästan skäms för att publicera det. Men enkelt kan var smidigt ibland, och det är definitivt inget FEL på den här äppelpajen, bara för att den är lätt att göra. Snarare tvärtom. Den som vill göra det lite krångligare kan förstås mixa sin egen mandelmassa av lika delar (viktmässigt!) socker och mandel. Receptet funkar för övrigt utmärkt även till päron, nektariner, hallon eller rabarber. Bilden är kass, jag vet, men det blev ännu värre om jag försökte ta den med blixt.

BUSENKLA ÄPPELPAJEN
lagom många (beroende på storlek) skalade, urkärnade äpplen i klyftor
eventuellt malen kanel
eventuellt malen kardemumma
eventuellt lite vaniljsocker
200 g mandelmassa

Blanda äppelklyftor med valfri smaksättning (gillar du söta saker bör du nog tillsätta lite extra socker också, i synnerhet om du använder svenska äpplen) i en smord ugnssäker form. Grovriv mandelmassan över. Grädda i ugnen, 200 grader, i 20 min. Servera med vaniljsås, vaniljglass eller kanske med sojayoghurt smaksatt med vaniljsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar