DEN GODASTE MARINERADE TOFUN
400 g hårdpressad tofu (hela blocket, eller i cm-tjocka skivor om man har bråttom)2 msk soja (japansk eller kinesisk efter egen smak)
1 krossad vitlöksklyfta½ tsk kinesiskt "fem-kryddor"-pulver
1-2 dl vatten (så att marinaden täcker tofun)Blanda samman soja, vitlök, fem kryddor och vatten i en fyrkantig burk med lock. Lägg i tofublocket och fyll eventuellt på med mer vatten så att det täcker tofun. Ställ in i kylen och marinera något dygn. Alternativt: skär i skivor och lägg i marinaden i 20 minuter.
Serveringsalternativ: Kall som den är.
Kokt i 20 min (stark värme) i marinaden, sedan skivad (som på bilden).Stekt i olja på hög värme så att tofun får färg.
Först kokt enligt ovan, sedan stekt enligt ovan (ger mer smak än att bara marinera och steka direkt).
Hej!
SvaraRaderaSka testa detta! Men en fråga: Om man har marinerat den länge och sedan tänker koka, ska man koka den i marinaden eller i vanligt vatten?
Åh, bra fråga - jag kokar den i marinaden. Då smakar den riktigt mycket! Ska lägga till det i receptet...
SvaraRaderaTack! Ska testa idag. :-)
SvaraRadera