VEGANSK LAMMCURRY MED LINSER, AUBERGINE, BLOMKÅL OCH POTATIS
2 msk curry1 hel kanelstång
5 hela kardemummakapslar2 kryddnejlikor
1 bit stjärnanisnågra curryblad
1-2 tsk spiskummingärna lite malen eller hel fänkål
2 finhackade gula lökar3 skivade morötter
5 hackade vitlöksklyftor1 tsk finhackad ingefära
2 auberginer i tärningar500 g blomkål i buketter
½-1 dl gröna eller bruna linser5 torkade tongku (shitake)-svampar i bitar
2-3 dl vatten3 potatisar i bitar
150 g veganskt lammkött i tunna skivor (kan uteslutas eller ökas beroende på ekonomi...)2 klyftade tomater eller några körsbärstomater
1 tsk tamarindpastaev. 1-2 dl kokosmjölk
Sjud alla ingredienser t.o.m. potatis i en stor kastrull tills potatisen börjar mjukna. Det gör ingenting om det blir lite sönderkokt, det är snarare en fördel! Tillsätt lammkött, tomater och tamarind utrörd i lite vatten. Låt puttra i 5 min till. Rör ner kokosmjölken. Servera med ris eller bröd.
Hej vännen!!! Tack för kommentarer på bloggen så jag vet att du lever=) Jag har försökt maila flera ggr men tiden finns inte. Jag får kanske sänka mina ambitioner om att skriva lååånga mail. Bättre med flera korta kanske. Du och Noah finns i mina tankar iaf! Kram!
SvaraRaderaHej! Vad är "veganskt lammkött" och var finner man det? Går det bra med ett annat köttsubstitut tror du?
SvaraRaderaSom jag skrev i inlägget - jag har hittat veganskt lammkött i frysdisken på Hua Xia Supermarket på Herkulesgatan i Stockholm. Annars TROR jag att Vanastic Foods har det, men är inte säker på att de svenska återförsäljarna (ffa Seitanfoods, se länk till höger) har tagit in det än. Kanske även Goodstore på Söder i Stockholm kan ha? Just lammköttet är lite kryddat. Att bara ersätta med texturerat sojaprotein tror jag funkar, men smaken blir inte densamma. I så fall ska du nog blanda i lite buljongpulver/pasta/extrakt/tärning också. Något annat FRYST köttsubstitut borde dock funka fint!
Radera