lördag 17 april 2010

Rostad hasselnötskaka med citron och äpple

Inför besök av mina föräldrar och mormor bakade jag den här lite annorlunda kakan. Tyvärr fastnade den lite i formen, hade väl inte smort den ordentligt. Gott ändå, tyckte gästerna, själv var jag rädd om magen (som inte gillar vete) och lät bli att smaka.

ROSTAD HASSELNÖTSKAKA MED CITRON OCH ÄPPLE
100 g hasselnötter
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
rivet skal av ½ citron
3/4 dl olja
vatten
2 skalade äpplen i klyftor

Sätt på ugnen, 175 grader. Rosta hasselnötterna medan ugnen värms upp, tills nötterna doftar lite. Hacka dem ganska fint i mixer. Blanda dem med alla torra ingredienser och citronskal. Tillsätt olja och vatten till "smetkonsistens". Häll i smord och bröad form. Stick ner äppelklyftor i smeten och grädda kakan i 50 min, nedre delen av ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar