fredag 24 augusti 2018

Snabblagad veganmiddag: bönpasta, vitkålswok, rödbetsfräs

För några kvällar sedan lagade jag en supersnabb, supergod enkel middag, som jag också la ut på mitt Instagramkonto. Här kommer receptet även på svenska - om man nu kan kalla det för recept... Mat på en kvart! Nu hade jag väldigt löst knuten vitkål kvar i kylen, men nu är säsongen för den typen slut. Vanligt höst- och vintervitkål är alldeles för hård för att bli mjuk nog i detta recept, även om den strimlas superfint. Använd hellre spetskål, eller öka tillagningstiden. Arbetsordning: Sätt på vatten till bönpastan, strimla/grovriv grönsaker, stek parallellt i varsin stekpanna samtidigt som pastan kokar.

VITKÅLSWOK MED KOKOSMJÖLK, CHILI OCH KOKOSSOJA, 1 stor portion
250 g strimlad sommarvitkål eller spetskål (går bra med röd variant)
½ dl kokosmjölk
chiliflingor
1 msk coconut aminos (kokossoja), går bra med vanlig soja också

Woka kålen på hög värme under omrörning i ca 5 min. Tillsätt kokosmjölk och chiliflingor och låt puttra ihop sig i några minuter. Smaka av med coconut aminos eller vanlig soja.

RÖDBETSFRÄS, 1 port
150 g grovriven rödbeta
1 msk pressad citron
1 msk kokossirap (eller agave, lönnsirap, lite kokossocker eller annan sötning)
½ tsk sesamolja

Fräs rödbetorna i ca 5 min eller tills de är mjuka. Smaka av med citron, kokossirap och sesamolja.

Servera wok och fräs med valfri bönpasta. Mums!

Denna middag är vegansk, nötfri, glutenfri och sojafri om man väljer kokossoja och inte sojabönbaserad pasta. Innehåller sesam(olja) som är svår att ersätta eftersom den ger väldigt speciell smak, men prova gärna med vitlöksolja eller tryffelolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar