lördag 26 november 2016

Vegansk chokladkaka med massor av choklad

Här kommer recept på en riktigt mastig kaka med massor av choklad som jag bakade till min stora pys 7-årsdag. Jag gräddade kakan ganska länge, så att den blev ordentligt torr (lite FÖR torr, jag glömde bort den, var fullt upptagen med att jobba). Vill man ha en kladdigare variant är det bara att minska gräddningstiden! Kakan stabiliseras när den svalnar, så det gör ingenting om den är lite kladdig i mitten när du tar ut den. Kan dekoreras med valfri glasyr eller frosting.

VEGANSK CHOKLADKAKA MED MASSOR AV CHOKLAD
150 g mjölkfri choklad (jag använde en med 50% kakaohalt)
100 g mjölkfritt margarin
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
ca 1½ dl vatten

Smält chokladen försiktigt (över vattenbad eller i mikro). Smält margarinet och låt det svalna lite. Blanda margarin och choklad. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt chokladblandningen och vatten. Rör om ordentligt. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader, 30-60 min beroende på hur stor form du har och hur kladdig kaka du vill ha. Stor form + kladdig kaka = kort gräddningstid. Stjälp upp och låt svalna under bakduk. Servera med valfria tillbehör - vi hade vispad havregrädde och apelsinsallad till.

Kakan är mjölkfri, äggfri, sojafri, fröfri, nötfri, vegansk - men kolla ingrediensförteckningen på chokladen om du bakar åt allergiker då många chokladsorter kan innehålla "spår av" en massa allergener.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar