torsdag 10 november 2016

Spenatplättar

Jag har två barn, som visserligen härstammar från samma genetiska bakgrund, men är så olika att man knappt kan tro att de är syskon. Min stora är den lugna. Min lilla stormen som kom efter. När det gäller mat är det nästan samma sak. Den ena äter helst bara kolhydrater, tofu, oumph och nötter, den lilla är allergisk mot det min stora gillar bäst, men äter däremot gärna vitkål, rödbetor och kålrötter. Att hitta på mat som båda gillar är en utmaning. Särskilt när det gäller nya maträtter. I synnerhet den stora är MYCKET skeptisk. Så även till dessa plättar. Han skulle bara ha en. Max. Sedan slank det ner en till, och en till, och en till och en till. Tillsammans med den lilla åt han upp 3/4 av satsen som enligt det recept jag utgick ifrån (och allergianpassade) skulle räcka till 4 personer...

SPENATPLÄTTAR (SOJAFRIA, VEGAN)
1½ dl grahamsmjöl
2½ dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1 skopa, ca ½ dl, risprotein med vaniljsmak (jag använder det här) - ersätt med ½ dl mjöl + 1 msk vaniljsocker om du inte vill köpa
200 g hackad spenat (fryst som har tinats upp)
3 dl kokosmjölk (2% fetthalt)
1-2 dl havremjölk
1 msk kallpressad rapsolja

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt vätska + spenat och rör till en slät smet. Stek plättar i rapsolja på medelvärme. Servera med äppelmos. 

Spenatplättarna är äggfria, mjölkfria, sojafria, nötfria, vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar