torsdag 14 januari 2016

Nästan nyttiga försvinnande goda chokladbollar

De här chokladbollarna är så nyttiga att mina barn ibland får dem till mellanmål utan att jag behöver ha dåligt samvete över att de får i sig för mycket tillsatt socker. Visserligen är de lika söta som vanliga chokladbollar, men sötman kommer från färska dadlar, som i alla fall innehåller LITE vitaminer och mineraler och inte BARA smakar sött. Jag gillar kokosolja som verkligen smakar och doftar kokos, t.ex. Kung Markattas. Du som inte är förtjust i kokos gör klokt i att använda en mindre smakrik sort.

NÄSTAN NYTTIGA FÖRSVINNANDE GODA CHOKLADBOLLAR
3 dl havregryn
10 urkärnade färska saftiga dadlar (ej medjool och absolut inte torkade, utan sådana man köper i ask)
1 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
2-3 msk kokosolja
vatten
riven kokos att rulla bollarna i

Mosa ihop havregryn, kakao, vaniljsocker och dadlar med hjälp av händerna. Tillsätt kokosolja och så mycket vatten att det hela blir en formbar röra. Rulla bollar, som doppas i kokos och rullas lite till (så fäster kokosflingorna bättre). Förvara kallt om det blir några över.

Dessa nyttiga chokladbollar är mjölkfria, äggfria, nötfria, sojafria, vegan. Glutenfria om glutenfria havregryn används. 

1 kommentar:

  1. Hej!

    Jag heter Eva och har bloggat om ekologisk kosmetika sen 2004 och undrar om det finns intresse för samarbete med Vegansk Makeup?

    www.ecomagazine.se

    SvaraRadera