KOLAGLASS MED SUPERFOODS
6 urkärnade färska dadlar, blötlagda i vatten i 30 min
2 dl mandelgrädde
2-3 dl osötad mandelmjölk
1 msk mesquitepulver
½ msk lucumapulver
1 tsk macapulver
1 krm vaniljpulver
1 krm xanthangummi
ev. kokosolja för krämigare konsistens (1-2 msk tror jag blir bra, smält försiktigt och mixa med grädden)
Häll av vattnet från dadlarna. Pilla eventuellt bort skalet från dem (ger slätare glass, särskilt om du inte har en så kraftfull mixer). Mixa dem med allt utom mandelmjölken till slät, tjock konsistens. Tillsätt mandelmjölken och rör om väl. Kör i glassmaskin och servera bums eller efter 30 min i frysen.
Glassen är mjölkfri, äggfri, sojafri, glutenfri, vegansk, fri från raffinerat socker (men innehåller dadlar). Innehåller mandel. GÖR NÖTFRI genom att byta ut mandelgrädde och mandelmjölk mot t.ex. kokosmjölk och kokosgrädde (om du använder sådan kokosmjölk som säljs på burk räcker det med kokosmjölk, om du köper kokosmjölk som "tetra", t.ex. GoGreens eller Alpro, måste du nog blanda med kokosgrädde/kokosmjölk på burk för att få en bra konsistens), sojamjölk och sojagrädde (om du tål soja), eller havremjölk och havregrädde (om du tål gluten/havre).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar