måndag 9 december 2013

Ugnspotatis med palsternacka, morot och tempeh

Ibland är det skönt att ta genvägar i köket och använda hel- eller halvfabrikat. Vi äter inte det så ofta, men det har hänt att vi har köpt ugnspotatis med olika typer av grönsaker i, och bara kompletterat med ärter eller tofu. Men hemlagat är som bekant både bäst och billigast. Även om det slank med lite dyr tempeh i potatisen denna gång landar kg-priset nog ungefär på detsamma som om man köper den färdiga varianten. Och då har man fått mer protein på köpet om man gör potatisen själv.

UGNSPOTATIS MED PALSTERNACKA, MOROT OCH TEMPEH
1 kg potatis, skalad och skuren i klyftor
2 rejäla palsternackor i stavar
1 morot i stavar
ca 200 g grillad tempeh (a la piastra, finns ibland här, jag brukar köpa mycket när det finns och frysa in), skuren i strimlor
olja
salt
råsocker

Lägg potatis, palsternacka och morot på bakplåtspapper i en ugnspanna. Ringla olja över och strö på lite salt. In i ugnen, 200-225 grader, i 45 min. Rör om någon gång under tiden. Fördela tempehstrimlorna ovanpå och fortsätt att grädda i 20 min till. Strö lite råsocker över, och grädda i 5-10 min. Sedan är det äntligen klart att servera. Gärna med någon god röra/sås och sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar