tisdag 14 augusti 2012

Veganskinksås med lök och champinjoner

Den här pastasåsen blev så god att jag inte hann fånga den på bild innan den var uppäten. Tyvärr! Så ni får helt enkelt föreställa er hur den såg ut... Jag brukar köpa mitt frysta veggokött i Stockholm på Hua Xia supermarket, Herkulesgatan i innerstan, och då i stora mängder eftersom jag sällan är i Stockholm nu när vi har flyttat till Örebro. Sist jag var där handlade jag för över 500 kr... Sojalammkött, sojaskinka, veganräkor, sojakycklingstrimlor, vattenkastanj-svamprullar... Å andra sidan håller det frysta sig ganska välfryst under 2½-timmarsresan hem om man köper mycket. Och om man sedan bara använder litegrann varje gång, blir det inte så dyrt ändå.

VEGANSKINKSÅS MED LÖK OCH CHAMPINJONER
2 hackade lökar (jag använde 1½ gul och ½ röd)
1 hackad vitlöksklyfta
100 g sojaskinka i små bitar
1 burk skivade champinjoner
2-3 dl osötad sojamjölk (Alpro röd)
1 msk senap
maizenamjöl utblandad i lite vatten eller sojamjölk
svartpeppar

Fräs löken mjuk. Tillsätt vitlök, sojaskinka och svamp och fräs i några minuter till. Blanda ner sojamjölk, senap och svartpeppar. Låt puttra en stund. Red av till lagom konsistens med maizenamjöl utrört i vatten. Klart att servera!

2 kommentarer:

  1. Ska spara detta recept! Äter mycket vegetariskt men aldig testat just sojaskinka.

    SvaraRadera
  2. Det kan vara lite svårt att få tag på just sojaskinka om man inte bor i någon av de stora städerna (läs Stockholm, Göteborg eller Malmö) MEN om man äter gluten finns det en del vetebaserade produkter att beställa, t.ex. från www.veganlife.se eller http://seitanfoods.nordicshops.com/. Dessa ska kylförvaras, men tål några dagars postgång:-D.

    SvaraRadera