fredag 23 mars 2012

Pysens havregrynsgröt

Det här är nog pysens absoluta favoritfrukost - han slevar i sig sked efter sked, ofta även halva pappans portion också. Pysen är med andra ord en frukostälskare, till skillnad från sin mor, som helst bara äter på kvällarna... Sojamjölken gör gröten lite mäktigare och höjer protein-, vitamin- och mineralinnehållet, vilket är bra om man är liten och behöver mycket energi i förhållande till storlek. Eller om man vill ha en riktigt stabil frukost som man förhoppningsvis står sig på länge. Servera med sojamjölk och helst hemkokt äppelmos av svenska äpplen (jag kokade 10 burkar i september-oktober, av dem finns bara en kvar nu).

PYSENS HAVREGRYNSGRÖT, 1 portion (för en pys/vuxen)
1 dl havregryn
2 dl sojamjölk (berikad)

Häll ingredienserna i en skål med höga kanter. Micra på full effekt i 3 min. Klart att servera! Gärna med en puff B12-spray, oljan från en omega-3-kapsel och 5 droppar D-vitamin. Samt äppelmos och sojamjölk.

1 kommentar:

 1. Hejsan Josefine!
  Hittade inte någon mailadress, så jag skriver här istället. Det är så att vi arrangerar en vegetarisk mässa i Örebro 21 april, Vegofesten.

  I mässhallen tänkte vi skapa en plats med inspiratörer/bloggare som kan finnas till hands för tips, idéer och snack. En skön plats med soffor, fåtöljer, nått att tugga på och reklam för respektives bloggar.

  Skulle du vara intresserad av att vara med på denna inspirationsplats under Vegofesten?

  Maila mig gärna: annika@vegofesten.se


  Vänliga Hälsningar
  Annika Sundberg
  Vegofesten 2012
  www.vegofesten.se

  SvaraRadera