Det här är ett recept som på inga sätt är speciellt nyttigt, annat än för själen, vilket inte är att förakta. Min själ (och kropp) behövde definitivt några kokostoppar efter ett gympass + core-pass som instruktör (HA! idag körde jag slut på några stora biffiga killar - glädjer en 161 cm lång ett-barnsmamma med uttöjda magmuskler efter graviditeten). GOTT blev det! Fast det tyckte inte pysen, som spottade och fräste som en ilsken katt... Tack Vegania-Nina, för receptet - jag glömde dock bakpulvret, så här är min version.
KOKOSTOPPAR
1 msk kokmarsan-pulver
1 dl sojamjölk
½ dl farinsocker (eller lite mer, kokmarsan är osötad)
100 g kokosflingor
Blanda marsan-pulvret med sojamjölken i en kastrull. Sjud upp under omrörning tills krämen tjocknar. Blanda ner farinsockret och kokosflingorna. Forma till toppar eller bollar och lägg på bakplåtspapprad plåt. In i ugnen, 175-200 grader, i 12-15 min eller tills topparna får lite färg. Doppa eventuellt botten i mörk smält mjölkfri choklad, eller ringla chokladen över topparna för en extra lyxig version.
Vi brukar göra de här: http://www.vegokoll.se/recept/kafe-braheparkens-kokostoppar. Sjukt gott!
SvaraRaderaKram från Karin Joelsson
Tack för tipset, Karin! Får testa någon gång... Kramisar
SvaraRadera