KRABBELURINGAR (NATURLIGT GLUTENFRIA) MED BANAN, ca 12 små
1 banan, mosad
2 msk strösocker (kan uteslutas för lite nyttigare variant)
2 msk kallpressad rapsolja
1 tsk vaniljsocker
1 dl fullkornsrismjöl
½ dl klibbrismjöl
½ dl fullkornsmajsmjöl
2 msk tapiocastärkelse
1 tsk bakpulver
en knivsudd xanthangummi
½-1 dl vatten
rapsolja till stekning
Mosa ihop banan, socker, olja och vaniljsocker. Tillsätt de torra ingredienserna och rör i så mycket vatten att det blir en ganska tjock smet (den ska absolut inte flyta ut som pannkakssmet, utan vara ungefär som sockerkakssmet). Grädda små plättar i medelvarm stekpanna, ca 2 tsk smet per plätt, 2-4 min per sida. Servera gärna ljumma som ett lite mindre nyttigt mellanmål.
Krabbeluringarna är naturligt glutenfria, nötfria, fröfria, sojafria, vetefria, mjölkfria, äggfria. Innehåller ris - kan bytas mot annat glutenfritt mjöl vid risallergi, majs - kan ersättas med annat glutenfritt mjöl vid majsallergi och tapioca - som kan ersättas med t.ex. majs- eller potatisstärkelse vid tapiocaallergi. Istället för banan kan man förmodligen använda äppelmos eller kokt, mosad pumpa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar