söndag 29 november 2015

Easy peasy pastasås

Om du fick grädde över när du gjorde glasstårta enligt föregående inlägg är det här ett tips på vad den kan användas till. Grädden alltså. Inte glasstårtan. Perfekt snabbmat: såsen tar max 15 minuter att slänga ihop. Lika lång tid som det tar att koka pasta (om du har en induktionshäll som snabbt kokar upp pastavattnet - eller äter snabbmakaroner). Rätten kan göras glutenfri om du använder glutenfri veggogrädde (t.ex. soja-, ris-, kokos- eller mandelbaserad) och glutenfri pasta.

EASY PEASY PASTASÅS (4 port)
1 rödlök, delad i fyra klyftor och sedan skivad
rapsolja
3 dl frysta gröna ärter
5 strimlade soltorkade tomater (utan olja)
3 dl havregrädde (eller annan veggogrädde)
finrivet skal av ½ citron
svartpeppar
salt

Stek rödlöken mjuk i oljan. Tillsätt ärter och soltorkade tomater och stek i någon minut. Blanda ner grädden tillsammans med citronskal, svartpeppar och salt. Låt puttra ihop sig medan pastan kokar. Servera bums!

Easy peasy pastasås är mjölkfri, äggfri, sojafri, nötfri och kan göras glutenfri om t.ex. kokosgrädde eller risgrädde används istället för havregrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar