fredag 17 januari 2014

Kaninens pastasås

Just nu funderar jag mycket över hur jag ska göra med bloggen. Tiden räcker inte riktigt till. Jobba, ta hand om barnen, få till någon mat som passar alla i familjen (vilket är ett projekt i sig eftersom lillpysen är allergisk mot soja, nötter och reagerar även på andra baljväxter, en massa grönsaker och frukter och jag inte äter spannmål), träna... Att fotografera maten innan två gnälliga barn och två hungriga föräldrar ska utfodras finns inte på kartan. Känns som jag har fastnat i ett ekorrhjul och inte hinner med längre. Kanske blir det bloggpaus ett tag... Eller en blogg utan bilder. Här kommer i alla fall ett recept som hela familjen kan äta, förutsatt att man anpassar pastan och väljer en sort fri från gluten, soja och baljväxter.

KANINENS PASTASÅS
2 rejäla morötter
1 stor röd sötpotatis
ev 200 g pumpa
ev 1 äpple
1 hackad gul lök
1 burk kokosmjölk (400 ml, ekologisk innehåller minst tillsatser)
Örtkryddor
Svartpeppar
"Pimp" till dem som tål t.ex. näringsjäst, soltorkade tomater, oliver, finrivet citronskal)

Skala och grovriv morot, sötpotatis, ev pumpa och äpple. Fräs detta och lök på svag värme tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt kokosmjölk och kryddor och låt puttra ihop en kvart eller så. Servera med pasta och valfria pimp samt gröna blad för bättre proteinsammansättning.

1 kommentar:

  1. Jag förstår hur du känner, det tar ju sin lilla tid att blogga. Måste även säga att chokladpuddingen i förra inlägget såg underbar ut...

    http://bakasockerfritt.se/

    SvaraRadera