söndag 12 februari 2012

Hallon- och mangoglass

Om det är någon köksapparat som jag verkligen har haft nytta av, bortsett från mixern, så är det min glassmaskin. Det är så mycket roligare att göra egen glass än att köpa färdig i affären. Jag menar, hur kul är det med vanilj, jordgubb, choklad och päronsmak? Senast det begav sig gjorde jag den här hallon- och mangoglassen, eftersom vi hade ett paket fryst hallon-mango-blandning i frysen. Smakade inte så mycket mango, och ganska milt av hallon. Nästa gång får det nog bli lite mer hallon.

HALLON- OCH MANGOGLASS
250 g hallon och mango (fryst blandning)
300 ml soyatoo-grädde
300 ml sojamjölk (använd gräddförpackningen som mått:-))
3/4 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker

Tina hallon- och mangoblandingen litegrann. Mixa till en hyfsat slät röra. Blanda i sojagrädde, sojamjölk, socker och vaniljsocker. Kör alltsammans i glassmaskin till en krämig glass. Serveras helst bums eller efter någon timme i frysen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar