måndag 18 juli 2011

Kikärtscurry med kokosmjölk, majs och banan

Lunchgäster med kort varsel... Mannens "fel". Men det är bara trevligt! I synnerhet när besökarna delvis är en liten 2-månaders tjej. Härligt att få sniffa bebis igen - min egen pys börjar nämligen bli stor och allmänt ointresserad av sin mammas kramar och pussar. Han har i alla fall slutat att amma nu, så jag är lite bekymrad över hur jag ska tillsätta B12 i hans mat. Blutsaft ratar han nämligen med besked, utom om det ingår som en ingrediens i plättar... Nåja, här kommer grytan vi bjöd våra lunchgäster på!

KIKÄRTSCURRY MED KOKOSMJÖLK, MAJS OCH BANAN
2 dl kikärter, blötlägges och kokas
olja
1 msk spiskummin
2 msk malaysisk curry
1 msk paprikapulver
½ tsk malen kanel
2 grovhackade vitlöksklyftor
1 cm finhackad färsk ingefära
½ stor strimlad rödlök
2 skivade morötter
1 strimlat vitkålsblad
1 burk kokosmjölk
2 msk pressad citron
½ msk Kikkomansoja
korn av 1 majskolv (ta bort blasten, ställ kolven på högkant och skär av kornen)
½ skivad squash
½ skivad banan

Fräs kryddor, vitlök och ingefära i olja. Tillsätt morötter, lök och kål samt de kokta kikärterna och fräs en stund till. Blanda ner kokosmjölken och låt puttra i ca 10 min. Tillsätt citron, soja, majs och squash och låt puttra i några minuter till. Blanda ner bananen och koka upp. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar