Dagens middag: Svampröra med mikrobakad sötpotatis och sallad på färsk vitkål, morot, gurka, paprika, rödlök m.m. samt färsk ananas till efterrätt blev riktigt bra! Lill-Santosha gjorde vad han kunde för att dregla i maten under såväl tillagning som inmundigande - han gillar att sitta framåtvänd i bärsjal när mamma lagar mat. Kanske ett blivande kockämne? Recept på halva härligheten - sallad får ni mixtra till på egen hand!
SVAMPRÖRA
½ finhackad gul lök
lite finhackad rödlök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 finhackad stjälk selleri
250 g fint skivade champinjoner
1 msk rött matlagningsvin
½ msk Fyris starka senap (lokalproducerad senap från Slotts gamla fabrik i Uppsala)
1 msk sojamjölk
1 msk lingonsylt utan tillsatt socker
½ tsk dragon
svartpeppar
Fräs löken en stund. Tillsätt resten av grönsakerna och fräs vidare tills vätskan nästan har kokat bort. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra ihop några minuter. Klart!
MIKROBAKAD SÖTPOTATIS
2 sötpotatisar, skurna i halvor på längden
lite malen kanel
lite salt
Lägg potatishalvorna på en tallrik. Mikra på full effekt tills potatisarna är nästan mjuka. Strö på salt och kanel och mikra i 1-2 min till (beroende på mikrovågsugn - vår är från mikrovågsugnarnas barndom; maxeffekt 550 W och värmer ojämnt. Ny ska införskaffas - snart). Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar