I Uppsala har det varit sommarvarmt i snart en vecka. Härligt soliga dagar, ljumma kvällar, perfekt för en fikastund i goda vänners lag på balkongen! Igår gräddade vi våfflor, dock inte glutenfria denna gång. Det är något visst med att laga maten på plats. Grilla på balkongen får man ju inte göra, men det står ingenstans något om våffelgrädding... Dessutom blev jag av med en skvätt ICA:s sojamjölk, som jag tycker smakar vedervärdigt. Men - i våffelsmet dög den gott.
FRASVÅFFLOR PÅ BALKONGEN, ca 10-12 laggar (3 hungriga vuxna)
6 dl sojamjölk
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1½ dl rapsolja
Vispa samman ingredienserna. Hetta upp och smörj våffeljärnet med mjölkfritt margarin. Grädda gyllenbruna våfflor, ca 3/4 dl smet per lagg. Servera med sylt och glass eller bara glass.
TIPS: Överblivna våfflor (om det mot all förmodan blir några) kan rostas i brödrost och serveras med strösocker dageb därpå - lyxfrukost från barndomen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar