Jag har fått dille på mealbars. När man har ett spädbarn utan tålamod på armen och bara en hand fri, samtidigt som man är jättehungrig, är det perfekt för att stilla den värsta hungern på ett hyfsat nyttigt sätt. Nackdelen är att de är dyra. Och innehåller både vete och havre. Så idag tog jag tag i saken och gjorde egna. Kanske inte lika berikade med vitaminer och mineraler, och definitivt mindre söta. Men helt OK ändå.
GLUTENFRIA MÜSLIBARS, 8 st
½ dl russin
2½ dl Finax glutenfria fruktmüsli
½ dl proteinpulver (92% sojaprotein med vaniljsmak, går säkert även med något annat)
3 msk tahini
1½ msk honung (flytande eller värmd så att den flyter)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk fiberhusk
vatten till lagom konsistens
Blanda till en kletig massa. Tryck ut på bakplåtspapper i en ugnsfast form. Grädda i 175 grader, 15 minuter. Skär upp i bitar medan kakan fortfarande är varm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar