torsdag 1 juli 2021

Snyggaste salladen - rödkål, mango och gräslök

Den här salladen är egentligen inte så speciell, men himla snygg är den! Receptet är anpassat från Vegomagasinet, då somliga i familjen inte gillar koriander, som jag älskar. Om Prinskorven någonsin växer ifrån sina allergier och då tål rostad sesamolja, skulle jag vilja göra den här med tillsats av det och ½ msk coconut aminos (eller vanlig soja om han tål det), samt en gnutta finriven vitlök. Himmelskt gott! Men den duger även så här och kan muntra upp allmänt färglös mat med sina starka kulörer.

SNYGGASTE SALLADEN - RÖDKÅL, MANGO OCH GRÄSLÖK
1 klyfta finstrimlad rödkål
salt
1 msk limejuice
100 g tärnad mango
finhackad gräslök efter behag
(hackad koriander efter behag)
(1 tsk rostad sesamolja)
(½ msk coconut aminos/soja)
(en knivsudd finriven färsk vitlök)

Knåda rödkålen mjuk med salt och limejuice - syran gör att kålen blir cerise istället för blåröd. Blanda ner övriga ingredienser och låt stå en kvart innan servering. 

Så länge man tål ingående ingredienser är denna allergivänlig. Byt lime mot annan syra om du inte tål citrus, byt mango mot annan gul frukt och du inte tål mango, ersätt gräslök med andra örter om du inte tål det. Passar utmärkt till buffé och går att variera i det oändliga beroende på vilka kryddor, örter och frukter man tillsätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar